miercuri, 9 octombrie 2013

Gânduri aproape melancolice de toamnă...

Nu ştiu dacă asta vine din noaptea nedormită, asta însemnând timp de gândire, sau din melancolia pe care a adus-o toamna odată cu covorul de frunze şi ploi, dar uite un mic gând…
O frunză e exact ca noi. Se naşte, trăieşte din plin, suferă, se bucură, profită de clipă şi în cele din urmă… moare. Asta e viaţa, suişuri şi coborâşuri, dar trebuie să trăim. Fiecare am trecut prin momente fericite şi momente grele, dar asta e viaţa, aşa trebuie să fie. Trebuie să treci prin încercări ca să te maturizezi… Deci revenim la frunze.
Primăvara crenguţele copacilor îi dau viaţă. E acolo un mic muguraş care aşteaptă să se dezvolte. Şi creşte. Cu timpul se dezvoltă tot mai mult pană prinde culoarea perfecta şi ajunge la adolescenţă. În copilăria lor, frunzele se bucură de soare şi de fiecare picătura de ploaie. La începutul verii, devin majore. Gata, acum pot face orice şi totuşi, ce le place lor mai mult e să privească trecătorii, să le asculte povestea şi cel mai mult îşi doresc ca cineva să se oprească sub ele, să îşi poată spune, la rândul lor, povestea. Pe la sfârşitul verii deja sunt mature, „frunze mari”. Cam arse de soarele de vară şi gata pentru toamnă, frunzele se pregătesc să îmbătrânească. Odată cu venirea toamnei, încep încet, încet să-şi schimbe culoarea, îşi pierd din nuanţa puternică de verde, pălesc spre galben, sunt pregătite să plece, să cadă şi să îşi lase povestea în urmă. Oricum doar povestea rămâne.
Dacă te-ai opri să te uiţi la frunze, ai înţelege că fiecare are povestea ei, prin cate vanturi a trecut, câte ploi au dat peste ea, totul. Ca şi noi, frunza trece prin etape, trece prin adieri de vânt, prin vânturi puternice şi furtuni, doar cele mai puternice rămân prinse. Dar, spre deosebire de unii dintre noi, ea ştie să se bucure de fiecare rază de soare şi de fiecare picătura de ploaie. Chiar daca vanturile dau peste ea, nu se lasă distruse şi se ţin tari până la capăt. Cade încet, după ea cade alta şi alta şi alta, care mai de care colorate în culori calde ca să ne încălzească sufletele îngheţate de răcoarea toamnei. Formează acel covor pe care toţi îl iubim şi lasă în urmă o poveste, „Povestea vieţii unei frunze…”
Made it yesterday at highschool ^.^

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu